Zit er in de winter comfortabel en energiezuinig bij met TONZON Vloerisolatie

Goede vloerisolatie is ontzettend belangrijk. Hoe beter de vloerisolatie, des te hoger de besparing. Kies voor een andere techniek met een beter effect. Met TONZON Vloerisolatie worden begane grondvloeren sneller warm, warmer (bereiken een hoger niveau) en koelen langzamer af (met minder energie). Door jouw kruipruimte nu aan te pakken, zit jij er in de winter comfortabel én energiezuinig bij.

Unieke én effectieve vloerisolatie met een dubbele aanpak
De goede werking van TONZON komt door de unieke manier van isoleren. De Thermoskussens zijn een soort luchtzakken van TONZON folie die onder de vloer worden aangebracht. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.
Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de Thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de Thermoskussens. Daarnaast zullen leidingen en ophangbeugels veel langer meegaan.

Waarom start je bij de vloer?
Ondanks dat het nog geen winter is, is het juist van groot belang nu jouw kruipruimte aan te pakken zodat je er in de winter comfortabel en energiezuinig bij zit. Volgens TKI Urban Energy mag vloerisolatie niet achterblijven. Sterker nog, in de Routekaart na-isoleren staat nadrukkelijk dat vloerisolatie het startpunt moet zijn. ‘Bij een stapsgewijze aanpak heeft het in verband met het risico op schimmel en huisstofmijt de voorkeur om te starten met de vloer, vervolgens de gevel en dan het dak. Wanneer de vloer als laatste wordt geïsoleerd zullen vocht en schimmels zich daar concentreren aangezien de vloer dan de koudste (en vochtigste) plek is.’

TONZON TKI Routekaart ligend 1920x0

Bereik de hoogste isolatiewaardes met minder materiaal
Milieu Centraal adviseert voor vloeren met vloerverwarming een isolatiewaarde van minimaal Rc = 5,0 m²K/W toe te passen. Toch wordt in projecten vaak niet meer dan 3,5 m²K/W toegepast. Iedere verdubbeling van de isolatiewaarde betekent een halvering van de warmtestroom. TONZON Vloerisolatie is volledig opvouwbaar en je bereikt er de hoogste isolatiewaardes mee met minder materiaal. Sinds vorig jaar is het TONZON Thermoskussen met 4 luchtkamers verkrijgbaar waarmee bij bijvoorbeeld betonvloeren een BCRG-erkende isolatiewaarde Rc van 7,1 m²K/W wordt behaald.

Wil jij ook subsidie voor isolatiemaatregelen?
Goed nieuws! Voorheen kon je alleen subsidie aanvragen voor minimaal 2 isolatiemaatregelen, maar nu kan je ook subsidie krijgen voor 1 maatregel. Lees op de website van de overheid (www.rvo.nl) hoe je in aanmerking komt voor de subsidie voor woningisolatie.

Installeer TONZON Vloerisolatie zelf of laat het voor je doen
TONZON Vloerisolatie is het meest mens- en milieuvriendelijke vloerisolatiesysteem. Het is makkelijk en veilig zelf aan te brengen, maar je kan het ook door één van onze vertrouwde installateurs laten installeren. Vraag jouw vrijblijvende offerte aan via www.tonzon.nl/offerte-aanvragen

Indall Tonzon Vloerisolatie 4kamerkussen 2 1920x0

DSC 1032 1920x0

Nog meer slimme isolatieoplossingen
Naast het trefzekere vloerisolatiesysteem heeft TONZON ook andere effectieve isolatie oplossingen voor het voorkomen van onnodig warmteverlies, maar ook veel mogelijkheden om de warmte buiten te houden. TONZON heeft hard gewerkt aan een totaal concept, zie afbeelding.

Vloerisolatie radiatorfolie vensterbankfolie arwen dubbele aanpak juiste versie 29 aug 2023 1920x0

Verbeter direct de warmteafgifte van jouw cv. Plaats TONZON HR-Radiatorfolie achterop de radiator en voorkom onnodig warmteverlies naar de achterliggende muur. In situaties waar de opstijgende warme luchtstroom van de radiator wordt belemmerd door de vensterbank, kan je gebruikmaken van de vensterbankfolie. De vensterbankfolie bevestig je onder de vensterbank als een soort spoiler. De warme lucht komt nu makkelijker de kamer in en de vensterbank wordt minder opgewarmd. Ook tijdens het transport van warm water door onverwarmde ruimtes, gaat er nog veel warmte verloren. Het aanbrengen van buisisolatie geeft een eerste besparing. Het omwikkelen van de buisisolatie met TONZON HR-Bandagefolie geeft nog eens een verdubbeling van de besparing.

Bovenstaande basispakket is de ideale aanpak bij energiearmoede. Woningen kunnen nu verwarmd worden met een lagere watertemperatuur. Vloeren worden hierdoor sneller warm en hoeven niet meer zo warm gestookt te worden omdat de invloed van de koude vloer is opgeheven. Dit, in combinatie met de verkorting van het stookseizoen, levert besparingen op tot wel 40%.

TONZON Raamisolatie met dubbele werking
Dé oplossing aan de binnenkant van jouw raam die kan zorgen voor betere zonwering dan de meeste buitenzonweringen. Naast de zonwerende functie, bespaart het in de winter tot 70% op het warmteverlies bij enkelglas, 38% bij HR+ glas.

Ga voor meer informatie over TONZON naar www.tonzon.nl