Lekker ijs! Evelyn Grijze beschrijft haar belevenissen als nieuwe inwoonster van een grensdorp 

De markt, ik raak er voorlopig nog niet uitgekeken, de prachtige groentekramen met een keur aan producten en de schitterende kleurschakeringen van het stralende fruit. De bloemenkraam met samengestelde boeketten voor 7 euro en waarbij je thuis vazen tekort komt om ze in te zetten. Op de hoek bij de kerk staat een plantenkoopman die zijn waren met 2 grote trucks heeft aangevoerd en breed heeft uitgestald. Zijn assortiment bestaat uit palmbomen, olijfbomen, petunia’s en afrikaantjes en alles wat een mens verder nog kan bedenken om in de tuin te zetten.

Onze Oosterburen komen in grote getale opzetten om hun tassen en karren te vullen met alles wat groeit en bloeit, maar wel nadat ze eerst bij visboer en de poffertjeskraam zijn geweest om gesterkt door dit lekkers hun aankopen te gaan doen.

Ook mij loop het water uit de mond, maar verval niet in zonde omdat ik op de pondjes moet letten en kijk wat jaloers naar hen die geen enkele last lijken te ondervinden van het overgewicht dat ze al jaar en dag met zich meeslepen en vrolijk in stand houden door de vette happen....

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.