Grensgeval (2) Evelyn beschrijft haar belevenissen als nieuwe inwoonster van een grensdorp...

De dag van de verhuizing zit nog vers in mijn geheugen, inmiddels is de aannemer bezig met een extra kamer op de benedenverdieping. Er grijnst een groot gat in de muur, daar waar de openslaande deuren moeten komen. Het puinruimen is inmiddels achter de rug en langzaam zien we de kale ruimte veranderen in een comfortabele studeerkamer waar de meeste boeken hun thuis zullen vinden en als zij terugkeren zullen wij ons weer een heel mens voelen.

Nog steeds ben ik van alles kwijt en probeer de keuken opnieuw in te delen met de pannen en potten op voor mij handzame plaatsen. Mijn kleine studeerkamer staat nog vol dozen en gelukkig komen vrienden helpen om mijn boeken uit het karton te bevrijden en weer terug op de planken te zetten en ze, er is alleen één maar! Mijn lieve vriend is sinds jaar en dag dyslectisch en mijn op alfabet gerangschikte boeken maken een flink potje ruzie, omdat ze een hele andere buurman hebben gekregen.

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.