Bijna drie op de vijf 40-plussers bereid te verhuizen naar levensloopbestendige woning

Bijna één op de drie 40-plussers verwacht dat de woning waarin zij nu wonen in de toekomst te groot zal zijn. Drie op de vijf 40-plussers zijn dan ook bereid in de toekomst naar een levensloopbestendige woning te verhuizen. Tegelijkertijd voeren zij verschillende redenen aan die hen hiervan juist weerhouden. Ruim vier op de tien 40-plussers wijzen erop dat er onvoldoende betaalbaar aanbod is en bijna een derde zegt niet te willen verhuizen als dit leidt tot hogere woonlasten.

Bron: Achmea
Foto: Depositphotos 

Ook is de tevredenheid over de huidige woning voor bijna de helft van de huizenbezitters en ruim één op de drie huurders reden om niet te verhuizen, blijkt uit onderzoek van Achmea onder 1.220 Nederlanders van 40 jaar en ouder. Het bouwen van voldoende levensloopbestendige woningen is volgens Achmea een passende oplossing voor de vergrijzende populatie, maar ook om doorstroming op de woningmarkt verder op gang te brengen.

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.