Patricia Paay, zangeres, jurylid, showbizdeskundige en ondernemer

,,Die Lifetime Achievement Award zag ik dus echt niet aankomen!”

Patricia Paay, is er iemand die haar niet kent? Zangeres, jurylid, showbizdeskundige en ondernemer. Onlangs kreeg ze een Lifetime Achievement Award voor haar bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. Daar is ze, ondanks haar typische Rotterdamse nuchterheid, wel trots op. ,,Ik zag het helemaal niet aankomen, joh!”
Dit jaar viert ze haar 60-jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid daarvan werd de 13-CD oeuvre-boxset ‘Forever Young: The Complete Album Collection & More’ uitgebracht. ,,Ik dacht nog bij mezelf: waarom? Wie koopt er nou nog cd’s?” grinnikt ze.

Interview : Wilma Vervoort
Foto: Govert de Roos

Lees het volledige interview in het juninummer van Vijftig+ Magazine of online met een digitaal abonnement.

Behalve liedjes, staan er ook verhalen op van mensen met wie ze in de loop der tijd heeft samengewerkt. Uit de hele collectie blijkt wel hoe veelzijdig ze is. Of het nu om pop, rock, Nederlandstalig, schlager, jazz, disco of powerballad gaat: ze draait er haar hand niet voor om. ,,Ik denk dat het mensen toch wel verrast, wat ik allemaal gedaan heb. Weet je, ik loop er allemaal niet zo mee te koop. Je zal mij niet horen zeggen: Ik Heb met De Golden Earring gezongen!” En dat is dan nog maar één voorbeeld. Ze zong voor veel meer bands de backing vocals. Maar ook de jingles voor Radio Veronica destijds, om maar eens wat te noemen. ,,Dat creëren van iets, dat vind ik het leukst. Zelf zangpartijen uitzoeken bijvoorbeeld.”

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.