Jeannette Blijdorp-Jonker, de motor van DelfSail

Ze komt uit een zeemansgeslacht en het liefst was ze in het kielzog van haar vader en grootvader gaan varen. Helaas, haar vader vond de ruwe mannenwereld geen goede plek voor Jeannette. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Als directeur Tall Ships zorgt Jeannette dat er van 13 tot en met 16 juni 2024 een groot aantal schitterende zeilschepen de haven van Delfzijl bezoeken tijdens DelfSail. Het belooft een bijzonder spektakel te worden.

Het wordt inmiddels de zevende keer dat DelfSail wordt georganiseerd. Jeannette is er vanaf het begin bij. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring. Behalve bij DelfSail, was ze ook betrokken bij Sail Den Helder en Sail Amsterdam.

Interview: Mirjam Preusterink
Foto tall ships: Koos Boertjens

Lees dit interview in het juninummer van Vijftig+ Magazine of met een digitaal abonnement

Jeannette, binnenkort is het grote schouwspel DelfSail. Kun je hier iets over vertellen? “Het wordt een groots en indrukwekkend evenement. De schepen komen uit heel de wereld. Veel uit Nederland, maar ook Frankrijk, Zweden, Polen en prachtige replica’s uit Spanje. Zelfs vanuit Zuid-Amerika komen er bijzondere tall ships, o.a. het schip de Guayas uit Ecuador.

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.