"Ik ben gestopt mijn verjaardag te vieren en dus met ouder worden"

Hij klom op van een jongen die alleen maar wilde drummen tot kasteelheer, wijnboer, schrijver en televisiemaker. En dit alles op eigen kompas. Ilja kocht 30 jaar geleden een vervallen château, dat de naam Château La Tulipe kreeg. Het is een ‘Ik vertrek-verhaal’ met goede afloop. Door zijn liefde voor zijn vak inspireert deze selfmade man met zijn wijnen, televisieprogramma’s en boeken, vele Nederlanders. Bent u ook nieuwsgierig naar zijn verhaal? Lees dan dit interview. Voilà!

Ilja, hoe gaat het met je?  Lachend. “Ik zit heerlijk in het Franse zonnetje, dus het gaat goed. Mijn nieuwste roman ‘De Flessentrekker’ komt binnenkort uit en daar ga ik vandaag nog een lezersfragment voor schrijven. Het moet een kort stukje zijn met de leukste teksten. Dat is een moeilijke klus, want ik vind eigenlijk alles leuk uit het boek.” 

Interview: Mirjam Preusterink
Foto’s: © Caroline d’Hollosy, Château Gort & Gort

Lees het volledige interview met Ilja Gort in het juli- agustusnummer van Vijftig+ Magazine of direct met een digitaal abonnement.

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.