Annegreet van Bergen: “Ik doe alsof alles een wonder is”

Annegreet van Bergen wilde journalist worden en iets van de wereld zien. In plaats van ‘gewoon’ naar de School voor Journalistiek te gaan, ging ze economie studeren. Die beslissing pakte heel goed uit. De economie, en met name de economische groei na de Tweede Wereldoorlog, heeft ons leven dramatisch veranderd. En daar valt dus meer dan genoeg over te schrijven. 

Interview: Wilma Vervoort
Foto: C. Jelmer de Haas

“De kranten stonden bol van de artikelen over de oliecrisis, destijds in de jaren 70. Ik begreep er allemaal niet zo veel van, maar dat de economie een gigantische impact had op het dagelijks leven was me wel duidelijk. Als ik nu maar veel van economie wist, had ik misschien meer kans om een baan als journalist te vinden. Want ik had dan altijd wel iets om over te schrijven. Dat bedacht ik destijds en het is nog veel beter uitgepakt dan ik toen kon vermoeden. Ik had nooit gedacht dat ik succesvolle boeken zou uitbrengen.” 

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.