Evi Hanssen: Maak het jezelf niet zo moeilijk, het leven is al ingewikkeld genoeg

Als we bewuster leven met het idee dat het leven eindig is, doen we veel minder dingen die we eigenlijk niet willen. Iedereen in Nederland kent deze sympathieke Vlaamse tv- en radiopresentatrice, auteur en theatervrouw. Onlangs had Vijftig+ Magazine een hartverwarmend gesprek met Evi over het afscheid nemen van haar moeder, het stoppen met alcohol drinken, de dagelijkse wandelingen en haar liefde voor Zwitserland. Ondanks de drukke werkzaamheden, nam ze rustig de tijd om de vragen te beantwoorden. En uiteraard sprak Evi met haar onmiskenbare charmante Vlaamse tongval.

Interview: Mirjam Preusterink 
Foto’s: Dieter Bacquart

Nadat er ruim tien jaar geleden borstkanker bij haar moeder werd vastgesteld en zij daarvan herstelde, bleek in de lente van 2021 dat de ziekte, in uitgezaaide vorm, terug was. Terwijl zij steeds zieker werd, blikten ze samen terug op het leven. Onder andere in de podcast De afscheidstournee van mijn moeder. In maart 2023 overleed de moeder van de presentatrice. Evi vereeuwigde de mooie momenten en het intense afscheid in het boek Traag naar de hemel. Het is een intiem en troostend relaas over een ongeneeslijke ziekte en een zachte dood. Maar vooral ook over het leven.

Hoe gaat het met je?  “Heel goed. Ik moet wel zeggen dat de promotieactiviteiten rondom het boek veel van mij vragen. Ik praat constant over iemand die er niet meer is en waarvan ik ontzettend veel hield. Je verliest je moeder maar één keer in je leven. Ik kijk gelukkig met een goed gevoel terug op het afscheid.”

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.