Corry Konings: "Je moet zelf de slingers ophangen"

Corry Konings geniet nog steeds wanneer mensen tijdens haar optreden meezingen of een traantje wegpinken. Dit jaar wordt ze 73 jaar, maar aan stoppen denkt Corry beslist nog niet. Ze blijft optreden en haar microfoon vasthouden, want dat is haar lust en haar leven. Meer dan 55 jaar zingt ze de sterren van de Hollandse hemel en met recht draagt ze de titel van de Koningin van het Levenslied. In 1970 scoorde Corry met de Rekels de grote hit Huilen is voor jou te laat. Daarna had ze als solozangeres veel succes met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen en Hoe je heette dat ben ik vergeten. Het magazine Vijftig+ is Corry beslist niet vergeten en had onlangs een heel plezierig gesprek met haar.

Een interview van Vijftig+ Magazine:
Tekst Mirjam Preusterink
Foto Berk Music, William Rutten

In 2022 nam Corry met de populaire John de Bever het lied Vriendschap voor het leven op. Het werd een grote hit en het begin van een succesvolle samenwerking. Er verscheen vorig jaar een duet-album van deze twee muzikale Brabanders. Binnenkort staan ze weer op de bühne, namelijk van het AFAS Circustheater in Scheveningen. In dezelfde prachtige zaal waar de musical AIDA ook speelt! Op maandag 1 april (2e Paasdag) treden Corry en John daar samen op in de concertserie Sterren aan Zee en worden ze ondersteund door een groot orkest. Het belooft een feestelijk spektakel te worden! En wat extra mooi is: een deel van de opbrengst wordt aan KWF Kankerbestrijding gedoneerd. Een fantastisch gebaar!”

U bent meer dan vijftig jaar zangeres. Wat vindt u het mooiste van uw vak?  “Heel veel, maar ik word vooral blij wanneer het publiek enthousiast is en meezingt. Daar krijg ik soms kippenvel van. Het publiek en ik werken eigenlijk samen en dat zorgt voor een fantastische avond, daar geniet ik zo van.”

Hoe oud zijn de mensen die naar een optreden van u komen?  “Sommige zijn van mijn leeftijd en al fan vanaf het begin toen ik nog optrad met de Rekels. Ik hoor vaak mooie herinneringen, zoals we hebben zo vaak gedanst op uw liedjes. Ik zing ook op Paaspop of op het Mega Piraten Festijn en daar zijn ook veel jongeren. Het is een grote familie die meezingt, een mooie mix van jong en oud. Dat emotioneert mij wel. (lachen) Mijn nagelstyliste zegt altijd: Als je Corry Konings niet kent, heb je geen goede opvoeding gehad.”

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.