Gloednieuw cursusprogramma voor amateurmusici

Huismuziek – de vereniging voor muziek en instrumentenbouw – heeft zichzelf de afgelopen seizoenen noodgedwongen heruitgevonden met een digitaal cursusaanbod. Nu staat er een nieuw seizoen voor de deur met volop cursussen ‘in levende lijve’ voor enthousiaste amateurs. Op het nieuwe programma onder andere muziek van Charlie Chaplin, Schuberts Deutsche Messe, blues en Nino Rota voor blazers.

Naast lekker samen musiceren en daar beter in worden is er dit seizoen ook aandacht voor individuele vaardigheden. Zo komt Alexandertechniek terug in het aanbod (speciaal voor strijkers), is er een cursus Klank, adem en expressie voor dwarsfluitisten en kunnen musici beter van blad leren zingen en spelen in maar liefst twee verschillende cursussen. Ook aan de opnameskills kan gewerkt worden in de cursus Geluidsopname maken van akoestische muziek.

De nieuwe aanwinsten staan naast de oude vertrouwde Huismuziekcursussen, die soms al meer dan twintig jaar in het programma voorkomen en daar hun sporen verdiend hebben. De Muziekweek van A tot Z in de zomer bijvoorbeeld, en klassieker Musiceren met kerst is terug, een gezellige en muzikale uitkomst voor velen. Kamermuziek is zoals elk seizoen goed vertegenwoordigd bij Huismuziek. Zo staat de Gran Partita van Mozart op het programma, maar ook nonetten voor blazers en strijkers, een Kamermuziekvijfdaagse en een kamermuziekweekend.

Een van de pijlers in het programma is sinds jaar en dag oude muziek. Dit seizoen in de vorm van een Bach cellosamenspeldag, orkestcursussen met muziek van Heinichen en Van Wassenaer, het Gloria van Vivaldi, Spaanse ensaladas, Italiaanse dubbelkorige renaissancemuziek, het Codex Montpellier en meer moois.

Interessant voor de zangers: Misa Criolla, Franse chansons, Rachmaninov voor vrouwenkoor en … Bulgaarse zang! Dessislava Stefanova komt weer vanuit Londen voor een Music Mix weekend. Ook op het programma tijdens de Music Mix: accordions around the world, Slavische liederen en latin percussie voor gevorderden.

Cursisten die twijfelen of ze mee kunnen doen aan een cursus voor gevorderden, of toch beter een andere cursus kunnen kiezen, krijgen vanaf dit seizoen extra informatie om die keuze te maken. Naast de niveauomschrijving die Huismuziek hanteert, staat bij veel cursussen duidelijker vermeld wat van de cursist verwacht wordt. Een intensieve voorbereiding, bepaalde vaardigheden, theoretische kennis of juist niet. Zo is er meer kans op ultiem musiceerplezier.

Meer info op huismuziek.nl