Welke erfenis laat u na?

Als vlakbij een bom inslaat, vlucht Halefom Kifle (11) halsoverkop weg van zijn huis in Tigray (Ethiopië). Hij zit nu in een vluchtelingenkamp. Hij is alles kwijtgeraakt, waaronder zijn ouders en broertjes. “Meestal voel ik me erg verdrietig. Ik mis ze enorm.”

Halefom is één van de 100 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Een duizelingwekkend getal. Maar we staan niet machteloos. Samen met u kunnen we iets voor ze doen. Niet alleen nu, maar ook na uw leven. Door ZOA op te nemen in uw testament, kunt u een erfenis van hoop en perspectief nalaten!

ZOA biedt noodhulp 
ZOA is een organisatie die noodhulp biedt aan slachtoffers van een oorlog of een ramp in crisisgebieden. Zij zijn op zoek naar een veilige plek. In deze moeilijke periode willen we naast hen staan en hen helpen, ongeacht afkomst, ras, gender, geloof of leeftijd.

We helpen bijvoorbeeld Oekraïners in hun land. Hier woedt op dit moment een verschrikkelijke oorlog. Door de Russische invasie zijn al meer dan 8,2 miljoen Oekraïners op de vlucht, zowel naar omliggende landen, als ook in eigen land. De nood is hoog. Mensen hebben dringend voedsel, drinkwater, dekens en onderdak nodig. Reparatie van huizen is van levensbelang, zeker met het oog op de komende koude winters in dit land.

Yuliia Britan is lerares Engels. Ze vertelt dat de bombardementen op haar dorp vlakbij Chernihiv “heel beangstigend” waren. Haar huis raakte onbewoond, evenals die van haar dorpsbewoners. Maar ZOA hielp onder andere met nieuwe ramen en bouwmaterialen. Vanuit haar gerepareerde huis kan Yuliia nu online lesgeven en zo weer een inkomen verdienen. “Jullie geven ons niet alleen materiële hulp, maar hoop. En die hoop geeft ons kracht om door te blijven gaan”, zegt zij moedig.

Ook wederopbouw
ZOA helpt mensen niet alleen met noodhulp, maar ook bij de wederopbouw van hun land. Denk aan onderwijs, landbouwtrainingen, het opzetten van een eigen bedrijfje of vakopleidingen voor jongeren. Dit doen we in crisisgebieden, bijvoorbeeld Syrië, Sudan, Zuid-Sudan, Congo, Myanmar, Jemen en Colombia. Juist nu klimaatverandering wereldwijd zo’n impact heeft, zien we dat mensen die het toch al moeilijk hebben, ernstig getroffen worden door langdurige droogte of hevige stromingen. Maar ZOA is er. Van noodhulp naar wederopbouw. Helpt u mee?

qr zoaWe denken graag met u mee over wat u kunt betekenen voor kwetsbare mensen in nood.  Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak of bestel de brochure op zoa.nl/nalaten of scan de QR-code. 

  Yolenta Pater,
  Tel: 06 558 307 18
  E-mail:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Portret Monique 1 1920x03  Monique Boom,
  Tel: 06 380 080 94
  E-mail:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.