Uw steun is de toekomst van Hersenonderzoek

Hoe werken onze hersenen, welke stoornissen kunnen optreden en wat is daarvan de oorzaak? En hoe kunnen we deze voorkomen of beter behandelen? Het Nederlands Herseninstituut doet onderzoek naar onze hersenen om antwoorden te vinden op deze vragen. Dankzij dit onderzoek weten we steeds meer over onze hersenen en worden oorzaken van èn oplossingen voor hersenaandoeningen gevonden.

Ruim 200 onderzoekers werken aan een breed scala van onderzoeksvragen. Variërend van onderzoek naar de ziektes van Parkinson en Alzheimer, Multiple Sclerose, slapeloosheid, psychiatrische aandoeningen en oogaandoeningen.

Hersenbank
De Nederlandse Hersenbank werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door prof. Dick Swaab. “Oplossingen en oorzaken vinden van neurologische en psychiatrische aandoeningen” Dat is het doel van de Hersenbank. Als u ons steunt, dan steunt u ook de Hersenbank. Een unieke bank in Nederland én door het Herseninstituut op te nemen in uw testament geeft u, ook als u er niet meer bent, ons de kans om baanbrekend hersenonderzoek te steunen. U kunt ons werk ook steunen met een eenmalige of jaarlijkse gift. Voor 25 euro per jaar bent u Hersenvriend en krijgt u als eerste nieuws over hersenonderzoek en uitnodigingen voor de jaarlijkse laboratorium dag met meet en greet met prof. Scherder. Steun ons en ga naar hersenvrienden.nl

20210311 Herseninstituut 4490 Aangepast

Prof. Erik Scherder :
“Ik ben mijn wetenschappelijke carrière begonnen op het Herseninstituut. Er is nog weinig bekend over de hersenen. Steun het Nederlands Herseninstituut zodat we in de toekomst de hersenen kunnen repareren. We willen voor iedereen tot op hoge leeftijd een fit lichaam en helder brein. Word ook Hersenvriend en ga naar www.hersenvrienden.nl.”

Meer informatie
Wilt u belastingvrij schenken, heeft u vragen of wilt u de gratis brochure over nalaten ontvangen? Bel of mail naar dr. Deborah Alfarez: T: 020 566 4597 M: 06 5006 3821 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stichting Vrienden van het Herseninstituut te Amsterdam - NL76 INGB 0002 1673 78combinatie