Recordpoging boksen met 65-plussers in Olympisch Stadion

Op dinsdag 28 mei komen honderden 65-plussers in beweging voor een recordpoging boksen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Een unieke actie van het Nationaal Ouderenfonds als onderdeel van de Nationale Beweegweek voor Ouderen, welke plaatsvindt van 27 tot en met 31 mei. De deelnemers worden begeleid door Arnold Vanderlyde, Nederlands bokser, drievoudig winnaar van Olympisch brons én ambassadeur van het Ouderenfonds. Met deze recordpoging pakt het Ouderenfonds eenzaamheid onder ouderen aan door middel van bewegen: samen een tikkie sterker worden, fysiek én sociaal!

Meer beweegmotivatie voor ouderen
Over elke groep bestaan stereotypen en vooroordelen. Zo heerst het beeld dat ouderen fysiek kwetsbaar zijn. Maar vinden zij dat zelf ook? Ruim 70% van de leden van het Ouderenpanel van het Ouderenfonds merkt juist dat senioren in hun omgeving steeds langer fit blijven (april 2024). Bovendien blijkt uit het onderzoek dat een actieve, sportieve boodschap hen meer motiveert om te bewegen, dan een boodschap die enkel gericht is op gezelligheid en koffiedrinken. Mede daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds verschillende bewegingsactiviteiten door het hele land, waaronder de recordpoging schaduwboksen. Deze beweegvorm stelt iedereen in staat om deel te nemen.

"Bij schaduwboksen spar je met een denkbeeldige tegenstander. Het is een uitstekende work-out waarbij je voortdurend beweegt en je uithoudingsvermogen traint," aldus Oldstars ambassadeur Arnold Vanderlyde. "Met de recordpoging boksen in de Beweegweek wil ik laten zien dat iedereen verantwoord kan blijven bewegen. Het wordt ontzettend leuk, dus kom naar het Olympisch Stadion!"

Alle 65-plussers kunnen deelnemen, ervaring of speciale materialen zijn niet vereist. Aanmelden voor de recordpoging kan via ouderenfonds.nl/beweegweek.

De Nationale Beweegweek: een tikkie sterker
Door het hele land organiseert het Ouderenfonds van 27 tot en met 31 mei beweegactiviteiten door heel Nederland, samen met honderden vrijwilligers, sport- en beweegprofessionals. Zo is er de recordpoging boksen, vindt er een beweegfestival plaats in Den Haag en komt Olga Commandeur in beweging met de beweegvisite. Er is voor ieder wat wils. Het belangrijkste is dat elke vorm van beweging bijdraagt aan de vitaliteit van 65-plussers. Het sociale element is een extra voordeel, want bewegen maakt niet alleen fysiek, maar ook sociaal een tikkie sterker. Kijk voor alle activiteiten per regio op ouderenfonds.nl/beweegweek

Alle activiteiten van de Nationale Beweegweek worden mede mogelijk gemaakt door donateurs.