Nieuwe methode geeft inzicht in het kiezen van het ideale kussen voor elk type slaper

Slaap is een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven. Het juiste kussen kan het verschil maken tussen een rustgevende nachtrust en een onrustige nacht. Om het lichaam juist te ondersteunen gedurende de nacht zijn door slaapwijsheid verschillende soorten kussens onderzocht. Met de informatie en bijbehorende methodiek krijgen consumenten een beter inzicht in welk type kussen het best bij hun lichaamsgewicht en slaaphouding past.

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek zijn dat de slaaphouding voor een groot deel bepalend is voor de keuze van het kussen. Zo heeft een zijslaper een dikker kussen nodig. Een rugslaper een normaal kussen en een buikslaper een dun kussen.

Behalve de dikte van het kussen is de hardheid van belang. Waar veel consumenten de hardheid van het kussen uitzoeken op basis van persoonlijke voorkeur laat het artikel zien dat een keuze op basis van lichaamsgewicht verstandiger is. Een passende ondersteuning zorgt voor een betere slaaphouding.

"Zachte kussens zijn geschikt voor personen met een slankere lichaamsbouw of die minder dan 70 kg wegen. Medium harde kussens zijn ideaal voor personen die tussen de 70 en 90 kg wegen. Stevige kussens zijn het beste voor personen die meer dan 90 kg wegen."

Slaap is een persoonlijke ervaring. De meeste kussens worden dan ook aangeschaft op basis van individuele voorkeuren. Deze voorkeuren zijn niet altijd in lijn met wat het beste is voor het lichaam.

De methode die in het artikel omschreven wordt is eenvoudig maar doeltreffend. De eerste stap is het identificeren van de slaaphouding. De meeste mensen zijn zijslapers, gevolgd door rugslapers of buikslapers. Ga naar gelang je slaaphouding tegen een muur staan met je zij, buik of rug. Sta recht op en meet de afstand tussen je nek en de muur. Dit is in de basis de afstand die je opgevuld moet worden met een kussen.

slaapwijsheid.nl