Win toegangskaarten voor De 24 Uurs Show!

Nederland wordt in rap tempo ouder. Om de uitdagingen aan te gaan die daarmee gepaard gaan, moeten jong en oud beter, meer en creatiever samenwerken. Daarom organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG), die haar 10-jarig jubileum viert, op 24 mei De 24 Uurs Show. In dit 24-uur durend programma ervaren deelnemers van alle leeftijden hoe de ouder wordende samenleving eruit kan zien. Te gast zijn onder anderen Hedy d’Ancona, wethouder Scholtes (Amsterdam), Cornald Maas en de presentatie is in handen van Anita Witzier.

24 uur lang wordt jong aan ouder gekoppeld en inspireren zij elkaar met ervaringen en nieuwe invalshoeken. Zo gaan de studenten van de populaire podcast ‘Koffietijd voor Mannen’ in gesprek met Cornald Maas (live podcast) over ouder worden. De Amsterdamse zorgwethouder neemt je mee in zijn visie op de ouder wordende stad. Ook blijven bekende en minder bekende Nederlanders van alle leeftijden overnachten op locatie voor een ‘nachtreis naar je oude ik’

Over Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan
OGJG organiseert sinds 2014 intergenerationele activiteiten. Niet vanuit het perspectief dat er een kwetsbare doelgroep is die geholpen moet worden, maar omdat de stichting het belangrijk vindt dat beide groepen met een frisse blik naar elkaar kijken en van elkaar leren. Om dit te realiseren, organiseert de stichting interactieve colleges voor ouderen, gegeven door studenten. In de afgelopen 10 jaar hebben meer dan 100.000 ouderen deze colleges gevolgd! Honderden studenten gaven aan dat hun beeldvorming met betrekking tot ouderen ten positieve veranderde door het contact tijdens de colleges.

Jong en ouder geven de vergrijzing kleur en bieden oplossingen
Op de dag van het tienjarig jubileum kijkt OGJG niet terug, maar naar de nabije toekomst. Vooral omdat uit onderzoek van de stichting blijkt dat zowel studenten als 70-plussers vinden dat het beeld van de vergrijzing te negatief is. 77% van de studenten en 83% van de ouderen stellen dat Nederland toe is aan inspirerende verhalen en positieve voorbeelden als het gaat om de vergrijzing. Ook is men ongerust over de zorg, zo is 50 procent van de Nederlanders – jong én oud – bang dat er in de toekomst niet genoeg goede zorg meer is. In de 24 Uurs Show geeft OGJG in het WTC theater in Amsterdam ruim baan aan inspirerende mensen en verhalen die leiden tot nieuwe ervaringen, invalshoeken en oplossingen.

De 24 Uurs Show is op 24 mei 2024 van 13.00 tot 13.00 op 25 mei in het WTC Theater (World Trade Center) in Amsterdam. Aanmelden kan via: oudgeleerdjonggedaan.nl

Vijftig+ Winactie:
Maak kans op gratis kaarten voor De 24 Uurs Show! Ga naar winacties op onze site en vul de gegevens in onder vermelding van 'De 24 Uurs Show'.